Τελευταία νέα :

Τα "οφέλη" της κόκα κόλα

Τα πρώτα 10 λεπτά:
10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.
20 λεπτά:
Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή).
40 λεπτά:
Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.
45 λεπτά:
Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.
60 λεπτά:
Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης τη νεφρική αποβολή του ασβεστίου.
60 λεπτά:
Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι (σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε). Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο που διαφορετικά θα πήγαινε στα κόκκαλά σας, καθώς επίσης το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό.
80 λεπτά:
Δεδομένου ότι η αναστάτωση μέσα σας πεθαίνει, θ' αρχίσετε να έχετε στέρηση ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke, μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει ισχυρά κόκκαλα και δόντια.
Πώς η Κόκα Κόλα και η Pepsi μας ΒΟΗΘΟΥΝ:
Μπορεις να καθαρίσεις μια τουλέτα:
Καταβρέξτε με ένα κουτάκι Coca-Cola την λεκάνη της τουλέτας. 1 ώρα μετά θα λάμπει από καθαριότητα. Το κιτρικό οξύ της Coke εξαφανίζει όλες τις χρωστικές κιλήδες από τις πορσελάνες.
Μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά από τον προφυλακτηρα του αυτοκινήτου σας:
Τρίψτε τον προφυλακτήρα με ένα τσαλακωμενο αλουμινοχαρτο, βουτηγμένο στην Coca-Cola.
Καθαρίστε τους πόλους της μπαταρίας του αυτοκινήτου από την διάβρωση:
Ρίξτε ένα κουτάκι Coca-Cola πάνω στους πόλους της μπαταρίας για να εξαφανίσετε τη διάβρωση.
Η σκουριά φεύγει με την πρώτη:
Απλώστε ένα πανί βουτηγμένο στην Coca-Cola πάνω στη σκουριά για λίγο χρονικό διαστημα.
Μπορείτε να αφαιρέσετε το γράσσο από τα ρούχα:
Ρίξτε ένα κουτάκι Coke πάνω στον λεκέ από γράσσο μαζί με απορρυπαντικό και τρίψτε το κυκλικά. Η Coca-Cola θα βoηθήσει να εξαφανιστεί ο λεκές.
Μπορεί επίσης να εξαφανίσει την θολούρα από το παρμπρίζ σας.
Αυτό το κατασκέυασμα το πίνουμε!
Φυσικά το χρησιμοποιούμε και για να καθαρίζουμε τους λεκέδες μας.
Και πληρώνουμε γι'αυτό!
Σωστά?
Πληροφοριακά:
Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3.4. Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή να διαλύσει δόντια και κόκαλα! Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30. Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει. Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά.
Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό). Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα.
Φαντάζεστε ποιο είναι το αντίκτυπο?
Το αντίκτυπο:
Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 370 για την λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων. Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό μας σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό. Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται. Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε μέσα στο αίμα απ'όπου διοχετεύεται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διαφόρων ασθενειών.
Μερικά παραδείγματα:
Πριν μερικούς μήνες, έγινε ένας διαγωνισμός στο πανεπιστήμιο Delhi "Ποιος θα πιεί την περισσότερη Coke?" Ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερβολική δόση «μελανικής διοξίνης» στο αίμα του και μη επαρκής οξυγονόσεως. Από τότε, ο πρύτανης απαγόρεψε τα αναψυκτικά από την καντίνα
του πανεπιστημίου.
Κάποιος έβαλε ένα σπασμένο δόντι σε ένα μπουκάλι Pepsi όπου μετά από 10 ημέρες αυτό διαλύθηκε! Τα δόντια και τα κόκαλα είναι τα μόνο ανθρώπινα όργανα που μένουν άθικτα αρκετό καιρό μετά από τον θάνατο μας.
Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό στα ευαίσθητα έντερά σας και στο εσωτερικό του στομάχου σας όπου καταλήγει!

Website counter



Διαδώστε το :

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια δευτερη αποψη δεν κανει κακο!!!

ΜΥΘΟΣ
Τα πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. (100% της προτεινόμενης ημερήσιας χρήσης.) Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ που κόβει την γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η Coca-Cola περιέχει 10,4γρ. ζάχαρης ανά 100ml. Δηλαδή, σε ένα κουτάκι Coca-Cola (330 ml) περιέχονται σχεδόν 34γρ. ζάχαρης, ποσότητα που αναλογεί σε 7-8 κουταλάκια ζάχαρη, εάν αναλογιστούμε ότι ένα κουταλάκι του γλυκού ισοδυναμεί με 4-5 γραμμάρια ζάχαρης. Σε καμία περίπτωση το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης για τα πρόσθετα σάκχαρα (στα οποία συμπεριλαμβένεται η ζάχαρη). Πιο συγκεκριμένα, εάν υποθέσουμε ότι οι μέσες ανάγκες σε ενέργεια ενός υγιούς ενήλικα άνδρα είναι 2000 θερμίδες ημερησίως, τότε το αναψυκτικό καλύπτει το 8% της συνολικά προσλαμβανόμενης ενέργειας. Οι διεθνείς συστάσεις αναφέρουν ότι τα πρόσθετα σάκχαρα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 25% της συνολικά προσλαμβανόμενης ενέργειας που ένα άτομο πρέπει να καταναλώνει στο διάστημα μίας ημέρας. Αξίζει επιπλέον να αναφέρουμε ότι περίπου ίδια ποσότητα σακχάρων περιέχεται και σε αντίστοιχη ποσότητα χυμού.
Το φωσφορικό οξύ είναι ένα συστατικό το οποίο περιέχει στο μόριό του το μέταλλο φωσφόρο. Ο φωσφόρος, είναι απαραίτητος τόσο για την υγεία των δοντιών και των οστών, όσο και για το ρόλο που διαδραματίζει σε μεταβολικές διαδικασίες για την παραγωγή ενέργειας. Τα περισσότερα τρόφιμα και ιδιαίτερα το κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, περιέχουν φωσφόρο. Στα αναψυκτικά τύπου cola, το φωσφορικό οξύ προστίθεται για να προσδώσει τη χαρακτηριστική τους όξινη γεύση. Οι Διαιτητικές Συστάσεις Αναφοράς (DRI) για το φωσφόρο είναι 700mg/ημέρα. Ένα κουτάκι Coca-Cola (330ml) περιέχει 55mg φωσφόρου, αντίστοιχη με την ποσότητα που περιέχεται σε μία φέτα ψωμιού. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι όλες οι ουσίες που προστίθενται στα αναψυκτικά -συμπεριλαμβανομένου και του φωσφορικού οξέος- έχουν εγκριθεί τόσο από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) όσο και από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). Γενικά, ένα πρόσθετο τροφίμων για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη βιομηχανία τροφίμων πρέπει να πληρεί ένα αριθμό κριτηρίων, όπως αυτά ορίζονται από τους παραπάνω φορείς, οι οποίοι τελικά πιστοποιούν και την ασφάλειά τους.


Ο γείτονας

Ανώνυμος είπε...

Μια δεύτερη άποψη δεν κάνει κακό!!!


ΜΥΘΟΣ
Τα πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. (100% της προτεινόμενης ημερήσιας χρήσης.) Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ που κόβει την γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η Coca-Cola περιέχει 10,4γρ. ζάχαρης ανά 100ml. Δηλαδή, σε ένα κουτάκι Coca-Cola (330 ml) περιέχονται σχεδόν 34γρ. ζάχαρης, ποσότητα που αναλογεί σε 7-8 κουταλάκια ζάχαρη, εάν αναλογιστούμε ότι ένα κουταλάκι του γλυκού ισοδυναμεί με 4-5 γραμμάρια ζάχαρης. Σε καμία περίπτωση το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης για τα πρόσθετα σάκχαρα (στα οποία συμπεριλαμβένεται η ζάχαρη). Πιο συγκεκριμένα, εάν υποθέσουμε ότι οι μέσες ανάγκες σε ενέργεια ενός υγιούς ενήλικα άνδρα είναι 2000 θερμίδες ημερησίως, τότε το αναψυκτικό καλύπτει το 8% της συνολικά προσλαμβανόμενης ενέργειας. Οι διεθνείς συστάσεις αναφέρουν ότι τα πρόσθετα σάκχαρα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 25% της συνολικά προσλαμβανόμενης ενέργειας που ένα άτομο πρέπει να καταναλώνει στο διάστημα μίας ημέρας. Αξίζει επιπλέον να αναφέρουμε ότι περίπου ίδια ποσότητα σακχάρων περιέχεται και σε αντίστοιχη ποσότητα χυμού.
Το φωσφορικό οξύ είναι ένα συστατικό το οποίο περιέχει στο μόριό του το μέταλλο φωσφόρο. Ο φωσφόρος, είναι απαραίτητος τόσο για την υγεία των δοντιών και των οστών, όσο και για το ρόλο που διαδραματίζει σε μεταβολικές διαδικασίες για την παραγωγή ενέργειας. Τα περισσότερα τρόφιμα και ιδιαίτερα το κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, περιέχουν φωσφόρο. Στα αναψυκτικά τύπου cola, το φωσφορικό οξύ προστίθεται για να προσδώσει τη χαρακτηριστική τους όξινη γεύση. Οι Διαιτητικές Συστάσεις Αναφοράς (DRI) για το φωσφόρο είναι 700mg/ημέρα. Ένα κουτάκι Coca-Cola (330ml) περιέχει 55mg φωσφόρου, αντίστοιχη με την ποσότητα που περιέχεται σε μία φέτα ψωμιού. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι όλες οι ουσίες που προστίθενται στα αναψυκτικά -συμπεριλαμβανομένου και του φωσφορικού οξέος- έχουν εγκριθεί τόσο από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) όσο και από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). Γενικά, ένα πρόσθετο τροφίμων για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη βιομηχανία τροφίμων πρέπει να πληρεί ένα αριθμό κριτηρίων, όπως αυτά ορίζονται από τους παραπάνω φορείς, οι οποίοι τελικά πιστοποιούν και την ασφάλειά τους.


Ο γείτονας

Ανώνυμος είπε...

Μια δεύτερη άποψη δεν κάνει κακό!!!


ΜΥΘΟΣ
20 λεπτά: Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή).
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η πραγματικότητα είναι ότι ινσουλίνη εκκρίνεται από το πάγκρεας κάθε φορά που καταναλώνουμε κάποιου είδους τροφή, αφού τα συστατικά των τροφίμων διασπώνται -μέσω του μεταβολισμού- σε μόρια γλυκόζης. Η γλυκόζη είτε χρησιμοποιείται για κάλυψη των άμεσων ενεργειακών αναγκών του οργανισμού μας ή μεταφέρεται για να αποθηκευτεί στους ιστους του σώματος. Η λιπογένεση είναι μία μεταβολική διεργασία, η οποία συμβαίνει όταν η συνολική ενεργειακή πρόσληψη ξεπερνά την συνολική ενεργειακή κατανάλωση (πιο απλά όταν αυτά που τρώμε είναι περισσότερα από αυτά που “καίμε” με τις καθημερινές μας δραστηριότητες), ανεξάρτητα από το θρεπτικό συστατικό που “συνέβαλε” στην δημιουργία θετικού ισοζυγίου ενέργειας –είτε αυτό είναι υδατάνθρακας, πρωτεϊνη ή λίπος.

ΜΥΘΟΣ
40 λεπτά: Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Oι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η καφεΐνη αποτελεί ένα ήπιο διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ωστόσο, οι όποιες επιδράσεις της καφεΐνης είναι παροδικές και διαρκούν λίγες μόνο ώρες. Η καφεΐνη δεν συσσωρεύεται στο σώμα με την πάροδο του χρόνου, αλλά αποβάλλεται μέσα σε λίγες ώρες από την πρόσληψή της. Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποβολή της καφεΐνης ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο, με μέσο όρο 3-4 ώρες σε υγιείς ενήλικες.
Επιπλέον, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να δείχνουν ότι το να πίνει κάποιος Coca-Cola ακόμη και πριν κοιμηθεί επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου. Οι άνθρωποι διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό ως προς την ευαισθησία τους στην καφεΐνη. Όταν εξετάζουμε τις επιδράσεις της καφεΐνης σε κάποιο άτομο, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε πολλούς παράγοντες, όπως την ποσότητα που καταναλώθηκε, τη συχνότητα κατανάλωσης, τον μεταβολισμό του ατόμου αλλά και την ευαισθησία που παρουσιάζει σε αυτήν. Η συχνή κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει ανοχή σε αρκετές από τις επιδράσεις της. Για παράδειγμα, ένα άτομο που καταναλώνει καφεΐνη σε συχνή βάση μπορεί να πίνει αρκετά φλιτζάνια καφέ σε λίγες ώρες και να παρατηρεί μια μικρή παρενέργεια, ενώ ένα άτομο που καταναλώνει σπάνια καφεΐνη μπορεί να αισθανθεί κάποια διέγερση μετά από μόνο μία ή δύο μερίδες. Κάθε άνθρωπος τείνει να βρίσκει το δικό του επίπεδο ανοχής στην ποσότητα καφεΐνης που μπορεί να καταναλώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Τέλος, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ποσότητα καφεΐνης στην Coca-Cola και σε άλλα αναψυκτικά είναι περίπου 30mg ανά 250ml (ή 40mg ανά κουτάκι των 330ml). Αυτό ισοδυναμεί περίπου με το ένα τρίτο της ποσότητας της καφεΐνης που περιέχεται σε μία τυπική μερίδα στιγμιαίου καφέ (ένα τυπικό φλιτζάνι στιγμιαίου καφέ περιέχει περίπου 75mg καφεΐνης) και περίπου με τη μισή ποσότητα σε αντίστοιχη ποσότητα τσαγιού (ένα φλιτζάνι τσαγιού περιέχει 50mg καφεΐνης).


Ο γείτονας

Ανώνυμος είπε...

Μια δεύτερη άποψη δεν κάνει κακό!!!



ΜΥΘΟΣ
45 λεπτά: Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Όπως προαναφέρεται, η καφεΐνη αποτελεί ένα ήπιο διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ωστόσο, οι όποιες επιδράσεις της καφεΐνης δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συγκριθούν με επιδράσεις που προκαλούνται από λήψη ουσιών που μπορούν να έχουν σοβαρή επίδραση στη φυσική ή πνευματική κατάσταση ενός ατόμου, όπως για παράδειγμα η ηρωίνη. Μάλιστα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) αναφέρει σε επίσημη δήλωσή του ότι: “δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι η κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να έχει και την παραμικρή επίδραση στον οργανισμό που να είναι συγκρίσιμη με τις επιπτώσεις (φυσιολογικές και κοινωνικές) που συνδέονται με σοβαρή χρήση ναρκωτικών ουσιών”.

ΜΥΘΟΣ
>60 λεπτά: Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο χαμηλότερο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης την ουρική έκκριση του ασβεστίου.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Το φωσφορικό οξύ δεν αποτελεί παράγοντα μείωσης της απορρόφησης ασβεστίου από τον οργανισμό. Μάλιστα, αυξημένη δόση φωσφόρου προκαλεί ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή συγκράτηση ασβεστίου στον οργανισμό (χωρίς το φωσφορικό οξύ, το ασβέστιο θα αποβαλλόταν από τον οργανισμό μας μέσω των ούρων). Με τη λήψη φωσφορικού οξέως που περιέχεται στα αναψυκτικά, επέρχεται τελικά μεγαλύτερη ισορροπία ασβεστίου στο σώμα μας. Οι παραπάνω συσχετίσεις είναι πέρα για πέρα παραπλανητικές και εντελώς ανακριβείς. Επιπλέον, καμία επιστημονική μελέτη δεν έχει συσχετίσει την κατανάλωση ζάχαρης ή των γλυκαντικών ουσιών με την απέκκριση ασβεστίου στα ούρα.

ΜΥΘΟΣ
>60 λεπτά: Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι. (Σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε.) Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο που πήγαινε στα κόκαλά σας καθώς επίσης και το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Τα καφεϊνούχα αναψυκτικά δεν προκαλούν αφυδάτωση στον οργανισμό. Κατά καιρούς έχουν εκφραστεί ανησυχίες για ενδεχόμενη διουρητική δράση της καφεΐνης. Ωστόσο, τα υπάρχοντα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι αυτή η επίδραση είναι παροδική, και δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η καφεΐνη οδηγεί αθροιστικά σε έλλειμμα του ολικού σωματικού νερού. Το Ινστιτούτο Ιατρικής της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των Η.Π.Α., ανανέωσε τις επιστημονικές συστάσεις που αφορούν στην υδάτωση το Φεβρουάριο του 2004, οι οποίες αναφέρουν ότι όταν πρόκειται για την κάλυψη των ημερησίων αναγκών σε υγρά, τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη μπορεί να συνεισφέρουν εξίσου με τα μη καφεϊνούχα ποτά.


Ο γείτονας

Ανώνυμος είπε...

Μια δεύτερη άποψη δεν κάνει κακό!!!



ΜΥΘΟΣ
>80 λεπτά: Δεδομένου ότι η αναστάτωση μέσα σας πεθαίνει, θα αρχίσετε να έχετε στέρηση ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke, μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει τα ισχυρά κόκαλα και τα δόντια.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Έχοντας υπόψη τις προαναφερθείσες απαντήσεις και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα επιστημονικά στοιχεία, είναι αυτονόητο ότι η τελευταία αυτή αναφορά στην Coca-Cola δεν ευσταθεί.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΑΜΙΚΟ ΟΞΥ
Η The Coca-Cola Company εφαρμόζοντας πάντα τα υψηλότερα κριτήρια ασφάλειας και ποιότητας, χρησιμοποιεί μόνο συστατικά τα οποία έχουν εγκριθεί ως ασφαλή από τις αρμόδιες αρχές. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και κατ’ επέκταση και στην Ελλάδα, το κυκλαμικό οξύ έχει εγκριθεί ως ασφαλές προς κατανάλωση. Επομένως, οι καταναλωτές μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα προϊόντα μας και να αισθάνονται βέβαιοι ως προς την ασφάλειά τους. Η χρήση του κυκλαμικού οξέος σε τρόφιμα και ποτά επιτρέπεται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Γλυκαντικές ουσίες χαμηλής θερμιδικής αξίας (π.χ. ασπαρτάμη, κυκλαμικό οξύ, ακετοσουλφαμικό κάλιο, σακχαρίνη, σουκραλόζη) χρησιμοποιούνται με ασφάλεια σε προϊόντα τροφίμων και ποτών παγκοσμίως. Στα αναψυκτικά συχνά επιλέγονται διαφορετικοί συνδυασμοί γλυκαντικών ουσιών και επομένως γλυκύτητας, προκειμένου οι εταιρείες να ανταποκριθούν στη γευστική προτίμηση των καταναλωτών σε κάθε χώρα. Εκτός από την Ελλάδα, πολλές χώρες στην Ευρώπη, την Ασία, τον Καναδά και την Αυστραλία χρησιμοποιούν κυκλαμικό οξύ στην Coke Zero.

To κυκλαμικό οξύ είναι μια γλυκαντική ουσία που ανακαλύφθηκε το 1937, δεν παρέχει θερμίδες και η ασφάλειά της έχει επικυρωθεί από εκτεταμένες επιστημονικές έρευνες. Χρησιμοποιείται ευρέως, σε συνδυασμό με άλλες γλυκαντικές ουσίες, για να αντικαταστήσει τη ζάχαρη σε μια μεγάλη γκάμα τροφίμων και ποτών. Το κυκλαμικό οξύ, όταν συνδυάζεται με άλλες γλυκαντικές ουσίες χαμηλής θερμιδικής αξίας, συντελεί στην ενίσχυση της γλυκύτητας ενός προϊόντος.
Το κυκλαμικό οξύ χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε τρόφιμα και ποτά στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Στην Αμερική το χρησιμοποιούσαν μέχρι το 1969, όταν ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (Food & Drug Administration / FDA) απέσυρε την έγκρισή του με βάση τα αποτελέσματα μιας αμφιλεγόμενης μελέτης, στην οποία χορηγήθηκε εξαιρετικά υψηλή δόση κυκλαμικού οξέους σε πειράματα σε ποντίκια.
Έκτοτε, η επιστήμη έχει εξελιχθεί και έχουν διεξαχθεί περισσότερες από 75 επιστημονικές μελέτες σχετικά με το κυκλαμικό οξύ που απέδειξαν ότι είναι ασφαλές για κατανάλωση, ενώ σειρά επιστημονικών οργανώσεων έχει επιβεβαιώσει την ασφάλειά του.

•Το 1984, μετά από ανάλυση όλων των επιστημονικών δεδομένων, η Επιτροπή Αξιολόγησης για τον Καρκίνο (Cancer Assessment Committee) του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το κυκλαμικό οξύ δεν είναι καρκινογόνο: «Τα συνολικά αποτελέσματα σειράς πειραμάτων…. καταδεικνύουν ότι το κυκλαμικό οξύ δεν είναι καρκινογόνο»

• To 1985 το συμπέρασμα αυτό επιβεβαιώθηκε από μια ανεξάρτητη αξιολόγηση, η οποία παρουσιάστηκε στην έκθεση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των Η.Π.Α. (U.S. National Academy of Sciences): «… το σύνολο των αποδείξεων από έρευνες που έγιναν σε ζώα δεν υποδεικνύει ότι το κυκλαμικό οξύ ή η κυκλοεξυλαμίνη, ο βασικός μεταβολίτης του, είναι καρκινογόνα.»

•Το 1994 το Εθνικό Κέντρο για τον Καρκίνο των Η.Π.Α. (U.S. National Cancer Institute) επιβεβαίωσε την ασφάλεια του κυκλαμικού οξέος σε συνέχεια 24ετούς έρευνας, η οποία δεν έδειξε καμία αρνητική επίδραση από την κατανάλωσή του.

Ως αποτέλεσμα των αυτών επιστημονικών ερευνών, η χρήση της συγκεκριμένης ουσίας σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων τροφίμων και ποτών έχει εγκριθεί από πολλές άλλες έγκριτες Διεθνείς Αρχές.


Ο γείτονας

Teriahati είπε...

Γειτονα! Γι' αυτο ακριβως εβαλα την αναρτηση, για να γραψει καποιος και τα αντιθετα. Το συστημα ειχε ανιχνευσει τα σχολια ως ανεπιθυμητα γι'αυτο δεν τα ειδαμε.

Ανώνυμος είπε...

o anonimos mou fenete arketa ebiros se tetoiou eidous apantiseis gia na einai ...anonimos. Daktilos ths coca-cola mou miazei pou se auton ton tomea protoporei!!!

 

© Copyright ΤΕΡΙΑΧΑΤΙ 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.